Yat Kiralama Rehberi

Yat Kiralama Rehberi

Tekne kiralamak açık denizleri keşfetmenin en iyi yoludur! Kiraladığınız yatınızla denizlerin farklı bölgelerini keşfetmek çok heyecan verici bir deneyim olabilir. Ne tür bir tekne istediğinizi ve üzerinde ne kadar zaman geçirmek istediğiniz altta bahsedeceğimiz özelliklere göre çok daha kolay keşfedebilirsiniz. Aşağıdaki makale bir teknenin nasıl kiralanacağını anlamanıza yardımcı olacak ve seyahatinizi nasıl daha keyifli hale getirebileceğinize dair bazı ipuçları verecektir: 

Doğru yat büyüklüğü 

Yatlarda alan sınırlıdır, bu nedenle daha büyük gruplar için ihtiyaçlarına uygun bir tekne bulmak zor olabilir. Çocukları götürüyorsanız, hepsi için yeterli yatak olup olmadığını bilmek önemlidir, çünkü herkes için yer olması seyahatiniz boyunca konfor sağlayacaktır. 

- Sadece birkaç arkadaşınızla birlikte seyir yapacaksanız, 60 kişilik bir yat almak mantıklı olmayabilir. Misafir sayısı arttıkça, teknede yer ve gürültü ile ilgili sorunların ortaya çıkma olasılığı da artar. 
- Gideceğiniz yer(ler) için doğru boyut önemlidir. Bir seyahat sırasında birkaç adayı ziyaret etmek istiyorsanız, birden fazla limana uğramak güzel olabilir. 

Motorlu bir tekne mi yoksa yelkenli bir tekne mi istiyorsunuz? 

 İki tür tekne vardır: motorlu ve yelkenli. Motorlu tekneler daha ekonomiktir, ancak çok fazla bakım gerektirirler ve oldukça gürültülü olabilirler. Yelkenli tekneler daha pahalıdır, ancak aynı zamanda daha sessizdir ve çevreyi daha az kirletirler. Eğer sevdiğiniz kişiyle başkalarının huzurunu ve sessizliğini bozmadan suda vakit geçirmek istiyorsanız, bunun yerine bir yelkenli tekne kiralamayı düşünmelisiniz. 

Ayrıca, yelkenli bir tekneyi tercih etmenin motor kullanan bir tekneden daha iyi olmasının başka birçok nedeni vardır: 

- Daha fazla sessizlik (motor olmaması gürültü olmaması anlamına gelir) 
- Modern teknolojiye erişirken (internet veya cep telefonu kapsama alanına ihtiyaç duymadan) doğanın tadını doğal haliyle çıkarabilirsiniz 
- Çok sayıda kişiye kadar rahatça konaklayabilirler

Gerekli belgelere sahipler mi?

Bir yat kiralamak için çok heyecanlanmadan önce, gerekli tüm belgelere sahip olduğunuzdan emin olun. Bunlar şunları içerir: 

- Tekne ruhsatı
- Sigorta sertifikası 
- Kaptanın ehliyeti  

Kullanacağınız Ekipmanlar

Bir sonraki tatilinizi planlarken, bir otel veya kabin rezervasyonu yapmak cazip gelebilir. Ancak, başka bir seçenek daha vardır: yat kiralamak. Bir yat size lüks bir otelde kalmanın getirdiği tüm olanakları sağlayabilir, ancak bir süit rezervasyonu yapmaktan daha az maliyet ve daha fazla esneklik sunabilir. İşte seyahatiniz için doğru ekipmanı seçmeniz için bazı ipuçları! 

- Güneşlenme terası 
- Yüzme havuzu 
- Jakuzi
- Ve daha fazlası…

Kaptanlı/Kaptansız Kiralama

Bir kaptana ihtiyacınız olup olmadığı deneyiminize bağlıdır. Kaptanlık ehliyetiniz varsa ve tekne sahibiyle aranızdaki anlaşma sağlandıysa kaptanlı ya da kaptansız kiralayabilirsiniz. 

Özetleyecek olursak tekne seçerken şu 5 adımı göz önünde bulundurmalısınız 
- Doğru büyüklükteki yat seçin 
- Motorlu tekne mi yoksa yelkenli tekne mi istediğinizi belirleyin 
- Gerekli belgelere sahip olup olmadığınızı kontrol edin 
- Sizinle birlikte kaç kişinin seyahate çıkabileceğini öğrenin 
- Gerekli ekipmanı seçin (şnorkel takımı, olta) 

Bir sonraki adım seyahatinizi rezerve etmek ve keyfini çıkarmak olacaktır! 

Tekne kiralama sürecinde Rotaneta her zaman yanınızda! Aklınıza takılan tüm sorular için 0 (850) 308 78 68 numarasını arayabilir ya da booking@rotaneta.com e-posta adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

6 Dakika Okuma Süresi


03 Mayıs 2023

contact-box

Size özel tatil planını oluşturmak için buradayız.

Tatilinizi planlamak veya aklınıza takılan tüm sorular için uzman ekibimizle anında iletişim kurarak canlı destek alabilirsiniz!