Transit Log Nedir?

Transit Log Nedir?

Transit Log, Türkiye'nin karasularında ve limanlarında seyir yapacak olan yerli ve yabancı bayraklı tekneler için zorunlu bir belgedir.

Transit Log: Türk Sularında Güvenli Seyrin Anahtarı

Türkiye, eşsiz kıyıları ve berrak denizleri ile dünya genelinde denizcilik ve yatçılık tutkunları için popüler bir destinasyondur. Ancak, Türk sularında seyir yapabilmek için birtakım yasal gereklilikler vardır ve bu gerekliliklerden biri de Transit Log'dur.

Transit Log Nedir?

Transit Log, diğer adıyla "Türk Limanları Yat Kayıt Belgesi", Türkiye'nin karasularında ve limanlarında seyir yapacak olan tüm yerli ve yabancı bayraklı teknelerin bulundurması gereken zorunlu bir belgedir. Bu belge, teknelerin Türk limanlarına giriş ve çıkış yapabilmesini, Türk limanları arasında seyir yapabilmesini ve Türk limanlarında kışlama yapabilmesini sağlar.
 

 

Transit Log Nerelerde Kullanılır ve Nasıl Temin Edilir?

Transit Log belgesi, Türkiye'ye giriş ve çıkış yapan yatlar için sınır kapılarında temin edilir. Türk kıyıları boyunca giriş limanları Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Hopa, Rize, Sinop, Zonguldak, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Bandırma, Akçay, Ayvalık, Dikili, İzmir, Çeşme, Kuşadası, Didim(Söke), Güllük, Bodrum, Datça, Marmaris, Fethiye, Kaş, Finike, Kemer, Antalya, Alanya, Anamur, Taşucu, Mersin, Botaş, Bartın, Gemlik, Mudanya, Bozyazı, İnebolu, Derince, Ereğli, ve İskenderun Limanlarıdır. Bu limanlardan herhangi birine yanaşan tekneler, Transit Log belgelerini burada yenileyebilir ve güncelleyebilirler​.

Antalya Seyir İzin (Transit-Log) Başvurusu

Bartın Seyir İzin (Transit-Log) Başvurusu

Transit Log'un Süresi ve Geçerliliği

Transit Log belgesi bir yıl süreyle geçerlidir ve belgede yazılı olan limanların dışına çıkılacaksa yeniden Transit Log belgesi düzenlenmesi veya düzeltme yaptırılması gerekecektir. Ayrıca, Transit Log belgesi, Türk liman ve karasularından ayrılma durumunda geçersiz olur ve yeniden düzenlenmesi gerekir.

2 Dakika Okuma Süresi


15 Eylül 2023

contact-box

Size özel tatil planını oluşturmak için buradayız.

Tatilinizi planlamak veya aklınıza takılan tüm sorular için uzman ekibimizle anında iletişim kurarak canlı destek alabilirsiniz!