Gulet Nedir?

Gulet Nedir?

Gulet Nedir?

Gulet, Türkiye’nin turkuaz sularında gezinmek için sık kullanılan bir teknedir. Tekneler genellikle yaklaşık 35 metre uzunluğundadır ve altı kabine ve üç veya dört kişilik bir mürettebata sahiptir. Gulet, tatillerinin tadını çıkarmaktan ve denizde biraz zaman geçirmek isteyen aileler veya arkadaş grupları için mükemmeldir! 

Gulet Tekne Özellikleri 

Gulet, ladin gövdeli, geleneksel olarak çivisiz, güçlü ahşap bağlantılarla inşa edilen ve ana direk üzerinde büyük bir ana yelkeni olan geleneksel bir ahşap yelkenli teknedir. Teknenin ön tarafında daha küçük bir yelken yerleştirilir aynı zamanda kıç tarafında bir cenova yelkeni de kullanılanları vardır. Yelkenler genellikle dört ya da beş metre yüksekliğindedir ve rüzgar altına doğru hızla seyrederken ekstra denge sağlamak için gafflar takılıdır. 

Guletler başlangıçta hem balıkçılık hem de ticaret için tasarlanmıştı ancak günümüzde yalnızca eğlence amaçlı kullanılmaktadır.

Gulet teknelerin içinde büyüklüğüne göre iki kişiden on iki kişiye kadar uyunabilen kabinler; tuvaletler; duşlar; mutfaklar; oturma odaları/barlar; yemek odaları/kabinler vb. bulunmaktadır... Ayrıca teknenin üzerinde bol miktarda güverte alanı ve güneşlenme güverteleri de bulunur. 

Teknenin üzerindeki özellikler arasında her bir kabin alanının etrafında, teknelerin geçişini izlerken yemek yiyebileceğiniz açık yemek alanlarına açılan özel güverteler bulunmaktadır. Hatta bazı teknelerde istediğiniz zaman kullanabileceğiniz yüzme havuzları da bulunmaktadır - her iki durumda da rezervasyon yapmadan önce Rotaneta’yı kontrol etmenizi öneririz çünkü aradığınız tekne tam olarak burada! 

Mevcut bazı motor boyutları, 2x150HP motorları içerir ve seyahat ederken saatte 12 knot maksimum hıza ulaşırlar.  

Günlük veya Haftalık Gulet Kiralama

Guletleri günlük ya da haftalık olarak kiralayabilirsiniz. İkisi arasındaki fark, tamamen tatilinizi ne kadar yapmak istediğinizle ilgilidir. Bunları kiralamanın maliyeti, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç şeye bağlıdır: 

- Teknede tatil yapacak kişi sayısı,
- Gidilecek rota,
- İstedikleri tekne boyutu ve türü… 

Türkiye'de nereye yelken açmalı?

Türkiye, uzun bir kıyı şeridine ve gezilecek ve yelken yapılacak birçok yere sahip bir ülkedir. Akdeniz ve Ege yelken almanız için en ideal yerlerdir. 

Günlük veya haftalık bir Gulet kiralayın ve hayalinizdeki tatilin tadını çıkarın! 

Türkiye kıyılarını deneyimlemek için benzersiz bir yol arıyorsanız, bir gulet kiralamayı düşünün. Her şeyden uzaklaşmak ve kendi konforunuzu kendinizin koruyacağı bir tatil arıyorsanız Gulet tam size göre bir seçim! Bir gulette tatil yapmanın en önemli özelliklerinden biri sabah erken kalkmak ve güneşin su üzerinde doğuşunu izlemektir. Türkiye'nin Ege kıyı şeridinin çoğu, bu tür bir tatili unutulmaz bir deneyim haline getiren çarpıcı manzaralar sunmaktadır! 

Guletler, sıradan bir mavi yolculuk deneyiminden farklı bir şey arıyorsanız, tatile çıkmak için harika bir seçimdir. Konfor ve olanaklar açısından isteyebileceğiniz her şeye sahiptirler ve aynı zamanda bazı inanılmaz yerleri keşfetmenize de olanak tanırlar. Türkiye'den Yunanistan ve İtalya'ya kadar, bu tekneler sizi diğer tekne türlerinin giremeyeceği yerlere götürebilir!

Tekne kiralama sürecinde Rotaneta her zaman yanınızda! Aklınıza takılan tüm sorular için 0 (850) 308 78 68 numarasını arayabilir ya da booking@rotaneta.com e-posta adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

5 Dakika Okuma Süresi


24 Mayıs 2023

contact-box

Size özel tatil planını oluşturmak için buradayız.

Tatilinizi planlamak veya aklınıza takılan tüm sorular için uzman ekibimizle anında iletişim kurarak canlı destek alabilirsiniz!